Venice Beach, Abbot Kinney & The Butcher's Daughter

Första dagen här i Los Angeles, kan knappt fatta att man är här. Det känns faktiskt lite overkligt. Vi har några grymma dagar framför oss och mycket som ska hinnas med. Vi började med att kika in Venice Beach, Abbot Kinney och Santa Monica idag. Det är så fint och det finns verkligen så mycket att upptäcka, blir nästan stressad över hur mycket man missar och inte vet om ;)
Vädret har varit klockrent hela dagen, strålande sol och 25-30 grader. Jag berättar lite mer i detalj nedanför vad vi gjort under dagen och Santa Monica-turen kommer i nästa inlägg!

Venice Beach

Vi parkerade bilen nära stranden, trodde nog att det skulle vara svårt med parkering en solig lördag kl 11, men det gick hur bra som helst. Vi gick längs med stranden en stund och sen in på gågatan precis bredvid stranden. Det ligger massa turistiga butiker här och massa olika stånd med grejer som säljs, inget speciellt alls. Men det var ändå sååå härligt att gå här, tillsammans med alla andra, höra all musik, se alla människor osv. Bara ta in allt och känna av atmosfären ;) Vi gick en liten bit på denna gata innan vi svängde upp mot Abbot Kinney (läs mer längre ner). Efter Abbot Kinney hyrde vi några sköna cyklar och cyklade längs med stranden bort mot Santa Monica.
Att cykla här är ett måste!! Det var så härligt att cykla längs med stranden och bara flyta med alla andra cyklar, se alla människor, höra all musik och känna solen steka på medan det fläktade alldeles lagom. Det var sån frihetskänsla så ni fattar inte. Hur ska man någonsin kunna cykla någon annanstans igen...haha

Här är gågatan bredvid stranden och alltså inte på stranden (som också finns), på denna bilden är det väldigt lite folk jämfört med vad det var på många ställen...

Här har ni cykelbanan och gåbanan på stranden som var klockren att cykla på, vilken oförglömlig tur!!

Vi kikade även in välkända Muscle Beach, där de tränar rätt vältränade män i bar överkropp. Trevlig utsikt!

En cykeltur till Santa Monica på ca 4 km, perfektion.

Bästa cykelturen någonsin!!! Och skönaste cykeln!

Abbot Kinney

Abbot Kinney ligger några minuter från stranden och är en supermysig gata med massa små butiker med bra utbud!! Här hade jag kunnat gå i timmar och kollat, men jag var ju inte direkt ensam och min familj hade nog inte uppskattat det haha ;) Men vi kikade runt en massa och spenderade nog 2-3 timmar här med ett lunch stopp på The Butcher's Daughter, såklart! Också ett måste om man är i Venice, enligt mig.

The Butcher’s Daughter

Dagen lunch blev på omtalade The Butcher's Daughter (ligger på Abbot Kinney Bvld) var sååå nyfiken på detta ställe då precis alla verkar gå hit. Det var över en timmes väntetid, vilket vi märkte tidigt, så vi reserverade ett bord så fort vi kom dit. Så det blev perfekt i tiden när vi var hungriga efter att ha kikat runt bland butikerna på gatan. Blev absolut inte besviken, det fanns väldigt mycket gott att välja mellan och man hade velat testa fler grejer. Avokadomackan var supergod, men inget märkvärdigt. Men deras acai bowl var helt fantastisk!! Kaffet var gott också!

to make each day count

See more at my - INSTAGRAM

Gillar

Kommentarer