Tjejer, vi måste prata <3

Nu kommer jag göra något jag sällan gör här, ta upp saker som provocerar mig.
Vill inte skapa något drama, vill inte hänga ut någon och är så medveten om att alla tycker och tänker olika. Men detta är MIN syn på det och jag vill till alla er unga tjejer som läser detta återigen poängtera hur mycket där ute som inte är på riktigt, hur mycket skönhetsingrepp som ni ser på bilder och som ni inte vet om.

Jag vet och ser såååååå många tjejer (fler än någonsin) som förändrar sina kroppar och sitt utseende, mer eller mindre. Och det kan inte få tystas ner, jag tycker det är helt förfärligt att man gör det i smyg och sen undviker frågor eller inte kan stå för sina ingrepp, varför? Du har ju valt själv att fixa till dig, att ändra på något, du har gjort ett val om att se ut på ett annat sätt. Det är helt ok att göra vad man vill med sin kropp, det är upp till var och en. Men vad du än gör, neutralisera inte "onaturligt" utseende.

Vi måste förstå vad det får för konsekvenser i längden, vi måste förstå hur viktigt det är att prata om det. Man kan givetvis aldrig tvinga någon till att vara ärlig och prata om sina ingrepp, botox, fillers, bröstförstoringar osv. Men jag tycker det är så otroligt fel, fegt och oansvarsfullt att avstå och att inte stå upp för det. Det skadar så mångas syn på oss kvinnor och sätter ännu skevare ideal, ideal som idag redan är rätt fucked up om du frågar mig.

Det provocerar mig så oerhört. Jag är så glad över att jag är 26 år gammal, vet vem jag är, gillar mina bröst, gillar min starka kropp, gillar mitt naturliga ansikte ÄVEN om det inte lever upp till precis alla ideal så som stora bröst, stora läppar, markerade kindben, smal midja, långa ögonfransar och allt vad det nu heter. Jag är så glad över att jag inte är 13, 14, 15 år och ser allt detta. Men jag tänker så mycket på alla tjejer som växer upp och ser allt detta. För sånt man ser vardag, det är sånt som tillslut känns normalt och standard.

Jag har fixat mina tänder och det är jag så glad över. Värt varende minut med tandställning och varenda krona dessutom, detta gjorde jag för 5 år sedan och har pratat om många gånger nu. Kommer jag någonsin ändra mig i mina tankar om skönhetsingrepp och få för mig att vilja göra något kommer jag givetvis dela med mig av det. Jag är inte emot att förändra om man har komplex eller mår dåligt, då är det väl jättebra om man kan må bättre och bli lyckligare över något så "lättfixat".
Det är mer själva hanteringen av situationen och att det oftast inte stannar vid ett ingrepp. Utan att det eskalerar så snabbt. Det blir som att det "onaturliga" (misstolka mig rätt) blir det naturliga. Inte rätt utveckling av vårt samhället. Tjejer vi kan bättre än såhär!

PEACE AND LOVE <3 NI ÄR FANTASTISKA

to make each day count

See more at my - INSTAGRAM

Gillar

Kommentarer