Svar på en fråga - lägenhetsjakt i Göteborg

"Kan inte du göra ett inlägg om vad du söker efter för lägenhet, liksom drömmen och saker du prioriterar i framtida lägenhet. Är själv på jakt efter lägenhet i stan och tycker det är så himla svårt "


Jag håller med det, det är supersvårt!! Man vill ju att allt ska vara perfekt. Men det kommer sällan en perfekt lägenhet som har precis ALLT och inte kostar en förmögenhet. Men det klart att det måste kännas 100 om man ska köpa en lägenhet. Men ni förstår, det kanske inte alltid är möjligt att få den perfekta. Oftast inte. Man får försöka se det mer "denna är perfekt för mig nu" eller "denna kommer bli perfekt". Så att prioritera är ett måste har iaf jag känt. Kan du tänka dig att renovera mycket eller vill du helst ha något som är helt inflyttningsklart kan vara en bra start.

Mitt största tips är att kolla runt i områden som du kan tänka dig, finns det någon del du kanske missat men som sedan visar sig passa dig jättebra? Försöka bredda dina vyer från start och sedan smalna av efter hand. Det är dumt att vara alldeles för smal till än början och tänka "jag kan bara tänka mig att bo just på den gatan", eller "jag måste ha ett helt nytt badrum" eller "den ska vara minst 55 kvm" osv.

Försök börja jakten med ett öppen sinne och testa dig fram lite.

Jag visste att jag ville bo centralt, men jag försökte se bortom Linne och Vasa. Har varit och kikat på lägenheter i t.ex. Lunden och Norra Guldheden, fortfarande centralt men inte mitt i smeten. För mig är läget absolut en viktigt del, men också känslan när man kommer dit, känns det hemtrevligt eller inte. Jag som bor i en 3:a med en stor balkong just nu kan inte heller riktigt se mig bo i en 1:a utan. Så det är också något jag prioriterar mycket högt. Får jag drömma så kan jag göra listan enormt lång, förutom ovannämnda vill jag ha tvättmaskin, torktumlare, diskmaskin, mycket förvaring, klädkammare, högt upp i ett hus, låg avgift, bra pris, inte för mycket renoveringsmåsten, fräsch, bra förening, öppna sociala ytor, köksö. Ja men ni fattar ju, det är ju svårt att hitta precis ALLT.

En två:a, centralt med balkong och med tvätt och diskmaskin låg väl ändå högst upp för mig. Bara där försvinner ju många. Sedan har vi ju ett pris också. Man måste ju såklart hålla sig inom en viss prisklass och vips så var en del andra alternativ borta återigen. Där är några små tips på hur man kan tänka eller snarare hur jag tänker.

Allt verkar handla om tajming inom den branschen, det är något jag lärt mig och fått höra från alla mäklare.

to make each day count

See more at my - INSTAGRAM

Gillar

Kommentarer

Malin
,

Uppdatera oss om nya lägenheten!!!!!!!!!!

juliawahlberg
juliawahlberg,
Uppdaterat nu 😃
nouw.com/juliawahlberg