Stor uppdatering - 2 månader hemifrån

Tänkte passa på att köra lite halvtidsnack här eftersom jag SNART varit här halva tiden (vilket är helt galet)
Jag har två månader kvar på jobbet och exakt 2,5 månader kvar i Amerika. Så hur känns allting och är allt så härligt som det kanske ser ut? Ärligt talat så är svaret JA.

HEMLÄNGTAN
Självklart längtar jag efter mina vänner och min familj. Men jag vet att jag snart träffar dem igen, så det känns lugnt. Jag pratar dessutom mycket med dem, så det känns som jag hänger med dem lite då och då. Face-Time varje vecka med en eller flera där hemma. Det är säkert därför det känns så lätt att vara ifrån alla. Så hemlängtan har jag ingen problem med alls. Ännu enklare under denna perioden när det händer absolut ingenting där hemma. Medan jag kan hitta på saker mest varje dag, ser solen inprincip 7 dagar i veckan och skapar minnen för livet, VARJE DAG.

JOBB
Jobbet känns väldigt roligt fortfarande och jag gillar det jag får göra. Mycket sociala medier, engagemang, komma med idéer, sammanställa resultat, schemalägga m.m. Jag lär mig mycket om arbetsätt, olika program/verktyg samt företagskultur. De är väldigt duktiga och ordentliga med sin kultur, vilket jag tycker om. Lämnar hemmet vid kl 7 och kommer hem vid 17 om jag inte åker till gymmet. Tiderna känns bra och bussarna jag tar till jobbet känns mer ok för varje dag, det är lite avslappnade med buss och den senaste tiden har jag haft löjlig tajming. Man börjar få koll på läget och jag älskar det.
På jobbet blir det ju en del engelska, men jag hoppas på ännu mer resterande tid. Man sitter mycket och jobbar för sig själv, men i ett öppet kontorslandskap. Man stör ju inte varandra så mycket och därmed inte massa snack, men under rast eller i köket osv pratar man ju. Mer initiativ från min sida framöver.

SPRÅKET
Hemma i huset är det mest svenska, men ibland engelska. Så egentligen blir det mest engelska på jobbet eller på stan. På jobbet känns det mest givande och där man kan få lära sig. Jag tycker att man lär sig mer och mer och blir säkrare i språket. Men jag hade nog ändå hoppats på ännu mer utveckling under dessa veckor. Men det är ju mycket svenska ändå, eftersom kompisarna man har är svenska. Så får nyttja det på jobbet desto mer och det känner jag att man gör när man känner sig tryggare och tryggare. Älskar engelska och vill utvecklas så mycket som möjligt!!

HÄLSA
Jag tycker att både träning och mat rullar på som hemma. Lite annorlunda träning med mindre stryka här, anledingen? Vill så mycket hellre träna utomhus med löpning eller bara kroppsvikt. Men känner eller ser ingen större skillnad på kroppen för det. Sån enorm skillnad med träningen är det ändå inte. Likaså maten, äter ungefär samma. Men skulle nog säga att jag äter lite sämre här. Det är svårt att komma undan tillexempel socker i maten, men har också känt att så får det vara denna tiden. Försöker laga matlådor till jobbet och äter alltid frukost på jobbet. Till middag och mellis blir det ofta yoghurt, gröt, smoothie, nötter, avokadomackor osv.

HÄNDELSER
Jag har hunnit med att fira Thanksgiving i Palm Springs med 15 personer jag knappt kände eller aldrig hade träffat. Jag har varit i Chicago i fyra dagar. Firat jul och nyår med nya vänner och andra familjer. Jag har varit på en dejt, för skojs skull haha. Jag har besökt Josha Tree Park, Ho Chi Minh Trail och Potato Chip Rock. Jag har sett delfiner, varit på AHL hockeymatch, kollat på fantastiska solnedgångar, ätit godaste tacosen, shoppat riktiga vintage fyns och massa massa mer.

BOENDE & PERSONER
Jag hänger mest med Albin, Moa och Klara som jag bor ihop med. Det är helt fantastiska!! Kan verkligen uppskatta att komma hem till huset när de är hemma efter en hel dag. Vi lagar mat ihop ibland, annars kanske vi äter vår egen mat tillsammans och ibland gör vi inte alls det. Vi håller oss för oss själva stund tals också, vilket är skönt. Men sedan hittar vi på mycket roliga saker tillsammans. Helt perfekt blandning. På helgerna vill vi alltid ha något kul planerat.
Jag har också träffat en tjej som heter Linn och varit med hennes kompisar, vilket också varit så kul. Det blir lätt att man dras till svenskar vilket är både skönt och lite tråkigt. Men det är inte superlätt att hitta amerikanksa vänner bara sådär, de har redan sin stam och dessutom för mig som inte ens pluggar. Men det visste jag redan om innan jag åktet hit.
Boendet förutom mina svenska kompisar känns toppen, 100 meter från stranden, fräscht, bra badrum, helt ok kök och bra resterande roommates. Jag är nöjd. Min säng är skön också, det är viktigt.

to make each day count

See more at my - INSTAGRAM

Gillar

Kommentarer