San Francisco Day 1 - Alcatraz Prison

Vilken första dag vi haft här i San Fransisco! Jag och Lukas klev upp runt 06:30 imorse, som en vanlig dag. Så ingen jet-lag här inte. Dock är jag väl lite extra trött nu på kvällen, men klockan är ändå 22.30 här så det är ändå ganska normalt. Med tanke på att vi varit utomhus i solen och rört på oss hela dagen, så borde jag vara trött. Annat hade varit konstigt ;)
Jag och Lukas började dagen med löpning på knappt 7 km, sköööönt. Det är så härligt att springa i en ny stad, på ett nytt ställe och bland helt okända människor. Att det idag dessutom var soligt, blev tidigt på dagen och rundan innebar havsutsikt var ju bara 10 av 10. Efter träningen blev det dusch och sen gick vi hela familjen och letade efter ett frukostsställe. Vi hittade ett ställe som heter EightAm som vi fastnade för, väldigt gott och fräsch, hit kommer vi garanterat gå igen! Fanns fler grejer att testa!!
Sen hoppade vi på en turist-buss "hop on - hop off" och åkte med den i över två timmar. Det var soligt och skönt hela vägen, lite blåsigt, men ändå gött väder. Så vi satt kvar nästan hela turen. Så underskattat att se staden man besöker med sånna här bussar. Det finns så mycket att se och en buss är klockrent, WOW!
Vi åkte till sist över med färjan till fängelset Alcatraz, herregud vad intressant. Åker ni till San Francisco så bara måste ni över hit, det är så värt det. Vi hade en guidad inspelad tour, så man fick gå runt i fängelset och lyssna på hur de hade det, höra tidigare fångar prata,  se riktiga spår från tiden här, höra om rymningsförsöken osv. Alcatraz beskrev som " When you break the law you go to prison, but when you break the prison law you go to Alcatrac." Lite coolt ändå. Kan berätta mer om det i ett annat inlägg! Vi avslutade dagen med att spela 7D på ett ställe på Pier 39 (som vi bor väldigt nära)  och jäklar bad roligt vi hade, så många skratt i alldeles för få minuter, sen vann jag ju också, så då blir det ju extra kul såklart hehe...
Till slut blev det  en supergod middag på ett ställe ganska nära, lax och grönsaker. MUUUUUMS. Nu är det sovdags, börjar bli supertrött nu faktiskt. Hörs imon! Vi ligger 9 timmar efter här i tid förresten. 

Inte tråkigt med en morgonrunda i en ny stad, när solen är påväg upp. Totalt blev det 6,6 km för oss!

Vi åt frukost på EightAm, det var riktigt riktigt bra!! Ska nog hit en till gång innan vi drar vidare. Så svårt att hitta fräscha ställen i USA. TIPSAR!!

Min frukost blev yoghurt med granola och bär och en avokadomacka, fast utan ägget, tycker det tar över så mycket ;)

Hela familjen <3

Efter bussturen blev det lunch, som vi köpte med från ett ställe på Pier 39 och satte oss i solen vid vattnet. För mig blev det lax i en toast. Gott och enkelt!!

Efter lunchen blev det en kaffe i solen i väntan på färjan ut till Alcatraz!!

ALCATRAZ

HÄFTIGASTE!!

Turistar gärnet med kameran, selfie-pinne och kartor. Älskar det haha!

Här inne bodde de i cellerna, galet hur mycket Prison Break vibbar man får, gillar det ;)

Påväg hem igen efter att ha varit på fängelset och kikat!

​POMPEI'S GROTTO

Middag och lax igen, hehe. Den är så god här och jag har inte blivit besviken än!!

to make each day count

See more at my - INSTAGRAM

Gillar

Kommentarer

Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Vägentillfriheten
Vägentillfriheten,
Så härligt det ser ut!❤️
nouw.com/vägentillfriheten
Linda
,
VÅRIGA FAMILJEN!! varsin färg, älskar’t 👨‍👩‍👧‍👦