Instagram juliawahlbergInstagram juliawahlbergInstagram juliawahlbergInstagram juliawahlbergInstagram juliawahlbergInstagram juliawahlbergInstagram juliawahlberg

nyttigt OCH gott bananbröd

I USA så lärde jag mig att tycka om bananbröd, gick från verkligen ogilla till att älska. Så märkligt. Så idag ville jag testa på att göra ett eget för första gången. Det finns extremt många olika recept, vissa med socker, vissa utan. Vissa med mjöl och vissa utan. Jag lyckades hitta ett utan socker och vetemjöl som ändå lät väldigt gott!
Det blev otroligt gott och kan verkligen rekommendera, det blir så sött med banan och honung, så det behövs inte något socker enligt mig. Men annars kan ni såklart hitta andra recept. Jag kommer fortsätta med detta för det smakade precis så jag ville. Ordinarie receptet hade russin och lite andra nötter, men jag ville köra på valnötter och pumpakärnor istället. Använde recepten nedan för en "normalstor" bakform, receptet sa 12 portioner.

7.5 dl havregryn
3 st bananer
2.25 dl havremjölk
1.5 msk kokosolja
3 msk honung
1.5 tsk bikarbonat
1.5 tsk bakpulver

+ kanel, kardemumma, salt, pumpakärnor och valnötter

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mixa alla ingredienser förutom nötter till en slät smet. Behåll lite textur om du vill.
3. Vänd ner nötter i smeten. Salta och krydda efter smak.
4. Smörj en avlång limpform och häll ner smeten. Toppa med valfria nötter. Jag tog valnötter och solrosfrön.
5. Grädda 25-30 minuter och låt svalna innan servering!

to make each day count

See more at my - INSTAGRAM

  • Postad i: Recept

Gillar

Kommentarer

Beccis
,
Mums!! Ska testa imon 😋💕
juliawahlberg
juliawahlberg,
Jaa gör det!! Det var så gott <3
nouw.com/juliawahlberg
SkiTeamandersson
SkiTeamandersson,
Älskar älskar ÄLSKAR bananbröd<3
nouw.com/skiteamandersson
IP: 82.99.3.229

Inspiration