NYTTIGT KESOBRÖD

Slängde ihop ett gott kesobröd nu imorse. Ett nybakat bröd när det är varmt och mjukt med en lite knaprig yta kan ju knappast bli äckligt. Och detta var verkligen supergott!! Perfekt alternativ för er som undviker vanligt bröd eller bara vill testa något nyttigare utan mjöl eller socker. Sen kan jag väl hålla med om att "vanligt" bröd är godare ;) Men som sagt, ett nyttigare alternativ som är supergott! Med smör och en ostskiva till eller kanske färskost som jag körde på idag. Det gick väldigt snabbt att göra dessutom. Bara bra grejer här, ni borde testa. Jag bytte ut hasselnötter till valnötter och aprikoser till dadlar. Ju mer dadlar, desto sötare och godare blir det ju. Testade precis att äta brödet när det svalnat och det var nog till och med godare!!

RECEPT

1,5 dl fiberhavregryn (eller vanliga havregryn)
2 ägg
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1/2 dl chiafrön
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl hackade hasselnötter eller valnötter
1/2 dl torkade aprikoser eller dadlar
125 g keso

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda havregryn, ägg, chiafrön, solrosfrön, bakpulver och salt i en bunke.
  3. Häll i keson och mosa den lite mot kanten av bunken med en gaffel innan du blandar runt den.
  4. Hacka nötterna och skär eller klipp de torkade aprikoserna/dadlarna i mindre bitar. Vänd ner i smeten.
  5. Stjälp upp smeten i en brödform.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.

to make each day count

See more at my - INSTAGRAM

Gillar

Kommentarer

milefjords
milefjords,

Nyttigt är det säkert , men frågan är hur mycket kalorier det är i 😋

nouw.com/milefjords