Kroppen - en vecka efter marathon

Vet att det är en del marathon snack här nu, men kan inte riktigt gå vidare, inte än ;) Så ni får stå ut lite till. För mig känns det fortfarande lite overkligt att jag ens ställde upp, utan att tveka och bara genomförde det. Men innerst inne visste jag att jag skulle klara det. Jag kände det på mig och jag litar på min kropp.
För några dagar sedan skrev jag om min upplevelse av loppet i mer detalj. Blir sååååå glad över ni som kommenterar och skriver att ni blir tårögda av att läsa. Det gör mig alldeles varm. Om ni missat, kan ni läsa om det HÄR.

Så hur har kroppen känts veckan efter att man tömt kroppen på precis alla energi, sprungit konstant i 4 timmar på hård asfalt och tagit 52 000 steg på en dag. Jo, faktiskt så känns kroppen helt ok !!! Trodde att det skulle ta längre tid innan jag kände att kroppen var på g igen. Bortsett från att mitt högra knä gör hyfsat ont så har jag inga andra "problem". Vet inte riktigt vad det är med knät. Men jag misstänker bara att det är en överansträngning. Det är insidan av knät som gör ont vid belastning. Får helt enkelt vara lite försiktigt med belastningen och se om det släpper efter hand. Men utöver det, förvånansvärt bra!! Jag hade ont (träningsvärk) i ungefär två dagar efteråt. Har såklart varit stel i baksidor, det är jag fortfarande, så ska stretcha bort den värsta stelheten. Annars har jag inget att klaga på. Benen känns ändå starka, kroppen är pigg och ja, återhämtningen känns bra.

Jag tror anledningen till att återhämtningen gått snabbare än väntat är för att jag under veckan varit igång med ganska lätt träning som promenad, crosstrainer och cykling. Några cykelintervaller för att få upp flåset utan att belasta knäna. Har också kört lite enkla benövningar och strechning. Men observera att det verkligen har varit LÄTT träning, kroppen behöver givetvis återhämta sig extra mycket och vila efter en sån här utmaning. Men för mig är det verkligen så att jag återhämtar mig bäst genom att hålla igång kroppen och röra på mig. Så är det för de allra flesta, typ alla ;)

PRECIS EFTER LOPPET
Precis efter loppet haltade man fram pga av att benen var så oerhört trötta och ömma. Sen hade jag ont på huden på vissa delar av kroppen, framför allt runt bålen. Fick lära mig att det beror på att varenda fettdepå är tömd på energi och att det är därför det gör ont, så sjukt. Så förutom smärta i benen och ömhet på huden på typ mage, lår och armar (pga energitömningen) så hade jag inga skav i armhålorna från att huden gnidits mot varandra i 4 timmar och det var lite sårigt, det sved under loppet en del, men ändå överkomligt. Annars var allt lugnt, inga skoskav (thank god) !!
Lite törstig, inte speciellt hungrig direkt efteråt, inte yr, inte överdrivet varm, inget illamående, inga sådana "problem" alls faktiskt. Bara så jävla lycklig, haha !!

Här är en bild från när mamma peppade mig en allra sista gång, här var det ca 1,5 km kvar till mål och om ni bara visste hur trötta mina ben var. Om ni bara visste hur det känns när benen värker efter 40 km. Men vilken glädje jag ändå kände. Så sjuka kontraster av känslor!! Trött, glad, sliten, utmattad, varm, lycklig, stolt osv osv.

to make each day count

See more at my - INSTAGRAM

Gillar

Kommentarer