Kraften i att styra tankar

Jag är ingen ”humörmänniska” (om det nu finns sådana) med humörsvängningar, jag går sällan från glad till ledsen och vise verse på sekunder eller minuter. Jag är en väldigt stabil person rent humörmässigt och så även känslomässigt. Men på den senaste tiden har jag verkligt märkt hur jävla stark tankekraften är. Om jag ena sekunden tänker positivt om mig själv, om dagen, om livet, om en person osv. får jag en härlig, livfull och bra känsla i precis hela kroppen. Skulle jag däremot nästa sekund tänka annorlunda och se saker mer negativt får jag sån otroligt förändrad känsla i kroppen, där allt känns lite halvt meningslöst, tråkigt och bara allmänt dåligt. Vi pratar sekunder!!!

Det blir så läskigt påtagligt hur mycket som sitter i ens huvud. Hur mycket man FAKTISKT kan styra själv. Har märkt att jag på det sistone verkligen är mer ostabil i mina tankar. Det som tidigare vanligtvis handlade om bra och mindre bra perioder handlar nu snarare om minutrar. Något som jag tycker känns både läskigt och häftigt.

Föreställ dig att du sätter på en riktig power-låt som du älskar, du får go feeling, vill nästan dansa och känner sån energi, du ser fram emot precis allt, du trivs i din vardag, inga hjärnspöken existerar. Men så kommer den där sorgliga låten på queue som kanske påminner om en sämre period eller bara inte är lika peppig. Istället försvinner energin, du får en dålig känsla, kollar på sig själv med andra ögon (men bara för några sekunder), allt blir mer negativt och du känner att det inte alls finns något speciellt att se fram emot längre. Vi pratar återigen sekunder!!

Det är otroligt hur mycket ens tankar och inställning styr hela ens mående, approach och synsätt på saker och ting. Det finns så mycket man kan utveckla och lära sig här. Kan någon berätta för mig varför man inte pratar om dessa ämnen i skolan? Känns såååååå viktigt, rimligt och mer aktuellt än någonsin. Borde prioriteras mer på många många många olika håll, tankarnas kraft.

Någon som känner igen sig?

to make each day count

See more at my - INSTAGRAM

  • Postad i: Tankar

Gillar

Kommentarer

agnesmathilda
agnesmathilda,

Intressant inlägg! Du har verkligen rätt i att inställning och tankar kan göra mycket för måendet. Dock måste jag, som en person som inte är helt stabil måendemässigt, tillägga att det inte alltid är möjligt att styra sitt mående med tankekraft och det är nog svårt att sätta sig in i om man inte lätt skiftar i humöret. Men detta är verkligen ett bra inlägg och något värt att tänka på, men som sagt, det är nog inte lösningen varje gång <3 Stor kram och tack för ett bra inlägg!

nouw.com/agnesmathilda
Toril
Toril,

Det här är så otroligt sant!!! Borde verkligen som du säger vara något som tas upp i skolan. Det kan vara så avgörande! Kram <3

nouw.com/toril