Höstens nystart

Även om jag inte vill säga att sommaren är riktigt slut ännu, för augusti kan bjuda på några otroliga sensommardagar/kvällar, vill jag ändå påstå att det är en någon slags nystart efter semestern. Att få komma iordning hemma, få rutiner på såväl mat, träning och sömn, ny härlig energi på jobbet, mindre alkohol och oren mat, nya projekt på både jobb och privat, ny säsong när det gäller både kläder och inredning, nytt och fräscht överallt. Det älskar man ju! Samtidigt som man kan slänga in en solig helgdag, en sensommarkväll vid havet, en uteservering, serier en heldag osv.

För min personlig del handlar det om att komma ner lite i varv, har inte haft en lugn eller oplanerad helg på jag vet inte hur länge. Kanske sen april/maj? Min sommar har varit absolut galen, så inplanerad och så otroligt händelserik, har inte varit i närheten av denna mängd aktiviter, resor, fester, middagar tidigare år. Mest KUL, men något som jag också måste vara medveten om. För annars kommer min kropp tacka för sig senare i höst.... Så jag kommer verkligen försöka att ta det lite lugnare, inte för lugnt för det mår jag inte heller bra av, men sakta ner något, det kommer jag behöva. Hitta en perfekt balans som passar mig.

Vill så gärna fortsätta läsa kriminalromaner, hoppas hoppas jag kan ta mig tiden till detta och prioritera det, som en del av avkopplingen/nedvarvningen. Fastande verkligen för Kepler nu under semestern. Men detta har jag sagt fler gånger tidigare och jag är nu vuxen nog att veta om att det inte alls kommer ske bara för jag känner det just nu eller skriver det här på bloggen ;) Så vi får se!

När det gäller träning är det fortsatt fullt fokus på löpningen inför kommande Marathon i september, bara 6 veckor kvar nu. Halva träningsschemat är avklarat, med ett litet uppehåll förra veckan pga semester och lite känningar. Annars har det känts bra, vet att jag kommer klara det om jag håller mig hel, men vill så gärna känna mig välförberedd, lätt i kroppen, starka ben och ännu starke pannben.

Jobbmässigt finns det mycket att göra och det är så roligt nu på hösten med ny säsong. Ett otroligt spännande projekt som jag jobbat med sedan jag började förra året skall avslutas och massor av fina höstnyheter är påväg in. Mycket att göra = roligt att jobba!

Hemma i lägenhet skall jag fixa till det sista med belysningen, på balkongen och smågrejer. Så det känns helt klart, har velat känna på det lite och inte smälla upp massa grejer på väggarna, då jag gillar att det är lite färre saker. Som någon klok person någongång sa:

" A room should feel collected, not decorated"

Exakt så vill jag ha det, utvalda möbler och inredsningsdetaljer som jag samlar på mig, välutvalda. Favoriter som får vara kvar, blanda vintage med nytt. Nya trender som möter gamla. Smakfulla färger och en mysigt hem som känns mitt. Min egna "kollektion".

_____________

Startade veckan med kaffe, nypressad grapefruktjuice, vitaminer i alla dess fomrmer och två kokta ägg. Är ju en rutinmänniska i grunden, så detta är längst inne rätt så skönt för, att vara back on track.

to make each day count

See more at my - INSTAGRAM

Gillar

Kommentarer