Göteborgsvarvet 2018 - nytt rekord

And I did it again!!! Mitt fjärde halvmarathon och andra för i år. Jag var ju så orolig inför loppet att jag inte skulle lyckas så bra i och med att jag åkte på en rejäl förkylning för 2-3 veckor sedan och inte riktigt har kunnat träna som vanligt sen dess. Jag visste faktiskt inte ens om förkylningen eller pollen (go blandning tror jag) var helt ute ur kroppen. Inställningen var därför lite "det får gå som det går", men under dagen har jag verkligen haft en riktigt bra känsla i kroppen. Jag startade i grupp 5, i och med tidigare resultat. Det var så skönt att inte hamna där i grupp 16 som förra året. Man springer ju i en grupp som håller ungefär samma tempo, betydligt skönare än att behöva springa om en massa som förra året, det tog ju lite extra energi. Men ska jag vara helt ärlig så kände jag nog ändå att det inte var så himla högt tempo som jag trodde, faktiskt! Jag tänkte "nice, nu kommer jag kunna pressa mig ännu mer om jag vill och hänga på alla andra som håller ett bra tempo" . Men det blev ändå rätt mycket omspring. Men så kommer det kanske alltid vara, svårt att hamna i helt "rätt" grupp liksom. Nästa år får jag nog dock ännu bättre startgrupp, för jag sprang i mål på tiden 1.38.26 !!!! Alltså 4 minuter snabbare än förra året, vilket är helt sjukt med tanke på förutsättningarna. Jag är såååå nöjd över resultatet! Nytt rekord på varvet med andra ord. Men det är inte mitt rekord för snabbaste 21 km någonsin, det slog jag för 3 veckor sedan innan jag blev sjuk, då blev tiden 1.34, på en enklare och plattare bana dessutom. Loppet idag flöt på riktigt bra. Kroppen kändes bra, vädret var klockrent, det var hur mycket folk som helst hejade på, folkfesten var fantastiskt och så hade jag stöd från mamma, Lukas och Emilia på plats, som lyckades se mig 3 gånger. Det kunde knappt blivit bättre. Också roligt att många kompisar sett mig längs banan. Jag springer ju med musik så har svårt att höra när de tydligen har ropat haha. Så tråkigt, men skulle aldrig kunna springa utan musik.
Däremot så springer jag och kollar på publiken rätt mycket, det gör att man glömmer av tröttheten. Jag längtar redan till nästa år!!

En sak som jag är mindre nöjd med är att jag faktiskt inte riktigt vet hur snabbt jag orkar springa. Okej, denna gången var det ju väldigt svårt för jag inte kände mig helt frisk. Men jag hade lätt kunnat trycka på lite mer, såhär i efterhand. Och den känslan har jag nästan alltid. Men jag vill och vågar inte typ inte, för att jag är så rädd för att gå in i väggen och då blir det inte kul. Vill lära mig att känna av det bättre och våga öka tidigare i loppet. Men det är garanterat något som man lär sig med tiden.

Jag är så nöjd, glad och stolt över dagens lopp och resultat. Och tack för alla underbara meddelanden jag fått, ni är underbara <3


Placering:
265 av 13 744

Laddad och lite pirrig precis innan start!!

Det var sååååå roligt att det stod namn på "nummerlapparna" iår. Det gjorde att folk ropade och hejade med ens namn längs med banan. Hur kul!?

Nöjd och trött efter målgång!!

Tid: 1.38.2 // Tempo: 4.38 min/km // Kalorier: 1559 // Snittpuls: 176 // Maxpuls 187

to make each day count

See more at my - INSTAGRAM

Gillar

Kommentarer

mooaandreasson
mooaandreasson,
Men wow så duktig, bra jobbat!
nouw.com/mooaandreasson