Golden Gate, Lombard Street och Hollywood Café

Dag nummer två börjar gå mot sitt slut och vi har haft en kanondag. Förutom vädret som varit lite sådär, typiskt San Francisco väder tydligen. Imorse var det helt ok och ganska så skönt, sen blev det kyligt, mer vind och dimma och nu på kvällen spricker det upp igen och är solen tittar fram. Typ som Sverige :D
Jag startade morgonen med en löprunda på 7 km. Jag låtsas vara en local som springer runt, har hittat rundan som alla springer ;) Men tappar snabbt den "statusen" när jag stannar för att ta kort på typ en gata, haha. Men härlig start på dagen och vädret var så skönt. Efter detta blev det en god frukost, massa turist-grejer, god mat, foton och strosande i en mysig by på andra sidan Golden Gate bron. En väldigt bra dag. Skriver lite mer exakt under bilderna och tipsar om några matställen!! Gillar verkligen den här staden!

Hollywood Café

Vi åt frukost på ett ställe som vi läst om och vi blev absolut inte besvikna. Det heter Hollywood Café och ligger några block från vårt hotell. Jag tog äggröra, fruktsallad och toast + kaffe. SÅÅÅÅ GOTT och fräscht. Rekommenderar er starkt att gå hit om ni är i SF. De andra var också nöjda med sin frukost.

Cable Cars

Efter frukosten så ville vi såklart testa på att åka Cable Cars upp för San Franciscos alla kullar. Det var så härligt och häftigt att stå och hänga ut på sidan (ni kan se en film på min Instagram under "höjdpunkter"). Väldigt härlig känsla som sagt, däremot åkte vi tyvärr inte så långt för vi ville hoppa av på Lombard Street som var stopp nummer 1.

Lombard Street

Välkända Lombard Street som man bara "måste" se var näst på tur. Egentligen inget märkvärdigt i sig, men ändå sevärt och vackert på något sätt. Det var superfin utsikt över staden, fin grönska och sen är det typ världens slingrigaste väg (tror jag?) Fint var det i alla fall och massa foton blev det, och vi var inte ensamma med kameror!

Golden Gate Bridge

Vi promenderade en bit, upp och ner för alla backar som är här och hoppade sedan på en buss som tog oss till Golden Gate Bridge, här bytte vi buss och åkte över till andra sidan. Vilken fin utsikt och vilken mäktig bro ändå. Läste nånstans att precis när de är klara med målningen av den röda bron så var de tvungna att börja om igen, för att det tar sån tid. Sjukt om det stämmer?
Vi försökte och tänkte faktiskt traska upp för berget till en utsiktsplats, men det blev inte så eftersom vi inte hittade någon bra väg dit, utan bil. Men vi fick rätt bra view ändå ;)

Sausalito

Vi hoppade på bussen igen som tog oss till en mysig liten by som heter Sausalito, wow! Skulle vilja jämföra det med Sverige och västkustens Smögen. Små mysiga butiker och fik och en megastor hamn med massa båtar. Väldigt många fina och häftiga hus dessutom. Helt klart värt ett besök! Vi gick runt en liten stund och satte och sedan för en god lunch på ett ställe som hette Bridgeway Cafe, min avokadomacka med räkor var drööööööm.
Sen gick vi och köpte varsin glass på Lappert's Ice Cream. Kan utan att överdriva säga att det var den godaste glassen jag ätit i hela mitt liv. Jag tog en kula salty caramel och en cookie dough. Kommer leva på den glassen länge, herregud!! Efter några timmar åkte vi vidare på vår "hop on-hop off" busstur och vidare tillbaka till city och Golden Gate Park.

​Golden Gate Park

Sen avslutade vi med ännu mer buss i staden, i Golden Gate Park, längs Ocean Beach och en del andra ställen. Frös rätt mycket här och värmde oss med kaffe och varm choklad på bussen, haha. Fick sett vattenfall, en del kulturella grejer (som vi och jag oftast har noll intresse för), stränder och utsiktsplatser, men dimman var lite tråkig och förstörde här. Men ändå en bra tur!!

to make each day count

See more at my - INSTAGRAM

Gillar

Kommentarer