Frågor om San Diego

Hur och vart bor du?
Jag bor bor i ett hus i Mission Beach tillsammans med 6 andra. Just nu är vi nästan bara svenskar, men i januari blir lite mer mixat, då det ska bytas ut några personer. Men jag kommer fortfarande ha en svensk roomie. Jag delar alltså rum med en annan, någon som jag från börjar absolut inte ville. Just nu känner jag att det absolut inte spelar någon roll. Man märker knappt av det. Huset ligger ca 50 meter från stranden och jag är överlycklig över det. Kan se solnedgångar och stranden nästan varje dag om jag vill. Områden är lugnt och känns förvånansvärt tryggt och hemma redan efter två veckor. Det är ca 30-40 minuter med buss in till stan och 15 minuter med bil. Vi har ett gym och en stor matbutik ca 2 km härifrån, vilket funkar väldigt bra. Områden är klockrent!!!

Vad gör du på jobbet?
Jag jobbar med digital marknadsföring, sociala medier på ett företag som heter Brandetize. Hittills har jag fått skapa instagram storys, schemalägga inlägg, komma på idéer och content, läsa på om marknadsföringstrender, välja ut delar av redan befintliga youtube-klipp och en hel del annat. Det är både åt klienter och åt Brandetize själva.
Det är absolut inte de mest avancerade uppgifter och det känns ganska lugnt so far, men jag trivs väldigt bra med uppgifterna, arbetssättet, klimatet och företaget. Lär mig mycket om hur de jobbar, vilka program de använder osv.

Vad vill du göra när du är där?
Jag vill så gärna lära mig att surfa. Moa har lovat mig att hon ska lära mig ;) Men vädret ska bara bli lite goare först. Just nu är det som kallast här, ca 15-16 grader. Dessutom mer moln och regn än annars. Vågorna är dessutom lite kraftigare. Så vi avvaktar till nästa år innan vi ger oss på brädan. Jag vill gärna åka över till Mexico också, det är bara en halvtimme bort. Hade gärna gått på någon collegematch också, basket eller fotboll eller liknande. Hade varit såååå roligt att få uppleva någon typ av collegefest, men vettetusan om det kommer hända. Vi får se. Annars ska jag faktiskt göra en lista med lite grejer. Det finns ändå en hel del saker att se och uppleva, både i närheten och en liten roadtrip bort.
Funderar på att hyra en bil några veckor tillsammans med några, för att passa på att åka runt lite mer. Men vi får se.

Hur är det att bo i Kalifornien?
Det är såklart annorlunda. Inte nog med att jag bor med 6 andra och inte själv längre. Allt tar lite längre tid, kollektivtrafiken är inte lika smidig som hemma, men det är ändå helt ok. Hemma har jag bil, vilket jag inte har här. Maten i matbutikerna är mycket dyrare än hemma. Ett mjölkpaket kanske liksom 30 kr, ett paket yoghurt typ 40.
Inne i stan är det rätt många hemlösa och weird people, vilket man inte är så van vid. Folk kan prata med dig på stan och i bussen, det händer inte varje dag. Men det händer. Busschafförer är sjukt trevliga.
Jag kan gå utomhus med en tunnjacka hela vintern och behöver inte kappor och mössor. Ikea har fått en helt ny betydelse :P Man får inte vara rädd för att bjuda in sig själv eller tar för sig.
Annars är det rätt fuktigt och mitt hår och hy mår skit haha. Maten har jag inte testat så mycket än, ätit mycket hemma.

Hur länge stannar du?
Jag har inte bokat hembiljett än, men skall göra det snart. Förmodligen kommer jag hem i början av april, runt den 3-4. Då har jag varit här i över 4 månader. Kan inte ens tänka mig tanken av att komma hem och känna den saknaden. Den kommer vara sååååå härlig!! Men oj vad jag ska uppleva saker innan dess. Fatta, jag bor i Kalifornien!!!

Hur trivs du och hur mår du?
Jag trivs verkligen jättebra!!! So far har jag absolut ingenting jag känner mig tveksam över. I början, första dagarna var det så många frågetecken (vilket var väntat). Men för varje dag som går så blir de färre. Att jag trivs i huset, har fått in vardagsrutiner, lagar matlådor, går till gymmet, lär känna kollegorna mer, har klubbkort på matbutiken (haha bara en sån sak), vet hur bussarna går, vart saker finns i matbutiken, hur jag tar mig till shoppingcenter, Ikea. Ja sååååå mycket saker man har koll på bara efter två veckor. SÅ SKÖNT. Jag mår fantastiskt bra! Vardag med en tvist.

to make each day count

See more at my - INSTAGRAM

Gillar

Kommentarer