Det här med självkänsla

Har ni bra självkänsla? Ibland känner jag mig stensäker på vem jag är och hur jag vill vara och uppfattas.
Men ibland är jag sååå osäker och tvekar alldeles för mycket. Jag tänker på allt som jag vill vara men inte är. Ni vet, egenskaper man vill ha men aldrig kommer få. Eller tvärtom, egenskaper man har och aldrig kommer bli av med, fast man egentligen vill.
Det kan handla om allt mellan himmel och jord. Små (även töntiga) saker, som att jag ibland önska att jag var den personen som gillar att ta ett glas vin till middagen, men det gör jag inte. Att jag var den personen som älskar att umgås med nya människor, men det gör jag inte. Så acceptera bara att det. Eller djupare saker som att jag ibland önskar att jag var en person som oftare vågar stå upp för vad jag tycker och tänker. Istället för att mesa ur och inte orka ta en diskussion som kan leda till en konflikt. Jag ser andra som gör det och visst kan jag ta lärdom och utveckla mig, det gör jag hela livet. Men nånstans måste man lära sig att acceptera att detta är JAG. Jag har mina brister, precis som alla andra. Men jag har också mina styrkor. Styrkor som inte alla andra har. T.ex. så jag är klok och tänker alltid efter före. Vilket jag tror många hade velat kunna, men aldrig kommer lära sig. Jag är en ganska lugn person som uppskattar egentid. Så istället för att gå runt och önska att jag hade varit en sällskapssjuk och extremt social människa, så borde jag bara vara stolt och glad över att jag är jag. Men det är ju inte alltid så lätt ..... Känner ni igen er?
Jag tror och vet att detta är exempel på sånt man lär sig att acceptera och blir bättre på ju äldre man blir. Helt övertygad, känner mig redan starkare och mer säker jämfört med för 5 år sedan.
JUST BE YOU. Klyschigt, men otroligt mycket sanning i det.

to make each day count

See more at my - INSTAGRAM

  • Postad i: Tankar

Gillar

Kommentarer

Jenny
,
https://www.aftonbladet.se/halsa/article11771057.ab Det är en väldigt hjälpande artikel om självkänsla. Den har hjälpt mig. Den kanske kan hjälpa dig att uppnå god självkänsla och sådär flera år innan det kmr om du bara låter det komma med tiden. Vad du än väljer så är det okej. Du förtjänar att älska dig själv varje dag och timme och minut
LaDolceMusica
LaDolceMusica,
Frulindhamn
Frulindhamn,
För det mesta har jag nog ganska bra självkänsla, men vissa gånger vacklar jag enormt. Jag tror dock att man inte bör fastna i "det är så här jag är", för om man vill så kan man ju förändras ganska mycket trots allt. Då menar jag främst sånt hos sig själv som man mår dåligt av då. Man ska ändra sig för sin egen skull, inte för andras. Men jag har haft sidor hos mig som jag verkligen avskytt och som jag lyckats jobba bort. DET ger jävligt bra självkänsla faktiskt 😉.
nouw.com/frulindhamn
linneajosefin
linneajosefin,
Så snygg du är!
nouw.com/linneajosefin