Det här med filter

Jag bara måste skriva lite om ett ämne som många säkert kan tycka verka ointressant och helt oviktigt. Men för mig är det viktigt och har verkligen blivit mer aktuellt nu det sista. Huvudsyftet här är inte att framföra mina åsikter, utan helt enkelt dela med mig och påminna er, mina fina läsare.
Jo, det gäller det här med filter, sociala medier m.m. Det är så otroligt viktigt att vi faktiskt blir medvetna om hur det faktiskt ligger till. Jag är övertygad om att många av er redan vet, men tror ändå att många säkert inte är medvetna om den stora utsträckningen. Hur mycket bilder faktiskt retuscheras i sociala medier. Det är inte verkligheten ni ser!!! Alla göra det (i stort sätt). Bloggare, influencers, tidningar, hemsidor osv. I många fall handlar det inte om ett filter, utan tre-fyra filter, vitare tänder, smalare höfter, silkeslen hy osv osv. Det är så fruktansvärt skrämmande. Och just nu, tycker jag att det nästan är värre än någonsin. Jag redigerar också bilder, jag lägger ofta ett filter på. Jag har tagit redigerat bort en finne mitt i pannan, jag erkänner! Men jag skulle aldrig göra mig själv smalare, fixa till en problemfri hy, göra tänderna kritvita. Varför ska jag försköna mig själv. Då blir man bara besviken när man ser mig i verkligheten?
Att de tas 300 bilder för att få till en bild för Instagram är standard för sååå många. Att man står på ett speciellt sätt för att benen ser smalare ut och vrider huvudet så att näsan ser så liten ut som möjligt.
Jag kan lova er att många influencers som ni följer gör exakt detta. Fler och mer än vad ni kan tro. Det ligger så mycket jobb bakom EN bild. Att man som inspirationskälla förskönar sig själv och antagligen känner sig tvungen till det är enligt mig helt sjukt. Men denna texten vill jag helt enkelt bara påminna er om att det ni ser på sociala medier inte är verkligheten. Jag har så många konkreta exempel på detta. Jag vet hur det går det. Jag vet hur människor ser ut i verkligheten jämfört med hur de visar sig själva i sina sociala kanalerna. Som sagt, jag själv använder mig av filter och redigerar bilder. Men jag vill också poängtera att jag inte kommer haka på trenden om att försöka se helt perfekt ut bara för det är trendigt med ett filter där du ser ut som en docka med len hy, vita tänder, vita ögon m.m. Men jag älskar fina bilder och kommer alltid se till att de är tilltalande och inspirerande. Men låsas att jag se ut på ett speciellt sätt, nej tack.
Så snälla, kom ihåg detta när scrollar på er Instagram. Kärlek till er <3


Detta tog mig 5 minuter att redigera....

to make each day count

See more at my - INSTAGRAM

  • Postad i: Tankar

Gillar

Kommentarer