Corona Update California

Vet inte ens vart jag ska börja. Från att ena dagen ha känts ganska lugnt och inte så oroväckande till att nästa dag ställa in precis ALLA evenemang över 250 personer, stänga universitet och skolor. Kaos i alla matbutiker, där varken handsprit eller toapapper finns att få tag på. Plus att Trump ställer in alla flyg från Europa, allt händer på några timmar. Corona har verkligen slått till på riktigt, i hela världen och jag vet inte vad som är rätt eller fel längre.

Att få panik och agera som att världen ska gå under tror jag är det dummaste vi kan göra. Om alla bara fortsätter att handla som vanligt kommer samhället inte att balla ur.
Om alla som är minsta sjuka stannar hemma, kommer smittspridningen att minska. Om alla som rör sig utomhus tvättar händerna ofta och noggrant, inte tar sig i ansiktet, använder handsprit, hostar i armvecken och är extra försiktiga och noggranna så minskar också riskerna. Det är inte världens undergång, men det är en stor jävla lärdom. Dels hur viktigt samarbete kan vara och att vi ALLA faktiskt bor på samma planet, tro det eller ej. Att vi behöver hjälpas åt, för vi alla kan påverkas på ett eller annat sätt. Men att det också är upp till var och en att ta sitt ansvar för att minska smittrisken.

Det viktiga är också att förstå att om man själv inte är i någon farozon eller i en riskgrupp, så finns det många andra runt omkring oss som är. Det är inte läge att vara egoistisk nu. Detta är allvar.

För min egna del är jag inte rädd för viruset, men jag tycker det är obehagligt hur alla agerar och jag själv är extra noggrann med tvätta händer och använda handsprit. Jag är också lite oroad av att ha en Mexico-resa nästa vecka och en hemresa om drygt två veckor, även om jag trivs här i San Diego så vill jag inte fastna här, inte under dessa omständigheter.

Ta hand om varandra, var försiktiga, var smarta. Men var inte rädda och sluta inte leva.

to make each day count

See more at my - INSTAGRAM

Gillar

Kommentarer

Ludvig
,
Handla på nätet är mitt tips vid dessa Coronatider <3<3<3
Dessa vill jag tipsa om:
Campadre:
https://campadre.se/tipsa/7817?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=7817
Lyko:
https://referme.to/9vACAmo
Best secret:
https://www.bestsecret.se/r.htm?rc=K5UKQ33DLZE4S&c=se&utm_campaign=copylink_invitation&utm_medium=copylink&utm_source=invitation&utm_content=registration
Refunder
http://www.refunder.se/b/Spara50
eller
https://members.com/se/tipsa/m1401355?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=m1401355