2021 mål

Har ni några mål/löften/önskningar för året?
Är som vanligt splittrad, men tycker nog ändå det är roligt att ha några få. Jag har hellre två som känns värdefulla än 10 halvdana. Känns bara jobbigt om man listar upp för många, hur ska man orka tänka på det hela tiden?

Det ska inte vara en böda, utan snarare något roligt och motiverande. Målen ska vara utmanande men ändå rimliga. Jag har tre saker, som jag kommer fokusera på så mycket som möjligt och säkert i lite olika perioder. Punkt 3 lär ju bli på riktigt först efter lägenhetsköpet tillexempel.


1. Fokusera på att få bättre allmänbildning och mer kunskaper

Kan låta superdiffust, tråkigt och något man bara säger. Men jag vill verkligen prioritera mer kunskap i mitt liv. Jag älskar att kunna saker och ser upp till de människor som vet mycket och är allmänbildade, finns inger mer attraktivt. Men jag själv känner mig oftast inte så allmänbildad. Ganska medel antar jag och ibland lägre ändå. Det finns så mycket saker man borde kunna och som jag inte kan. Jag kan bara onödiga saker haha. Hur ska jag då utveckla detta? Jo, jag tänker såhär "välj en dokumentär istället för Paradise Hotel" lite då och då. Lyssna på P3 podcasts och böcker oftare än skvaller-poddar. Notera och analysera om du hör något nytt och vettig. Behöver inte handla om timmar, utan någon kvart här och där. Var lite mer medveten helt enkelt. Är fasen as taggad på den här och har redan börjat. Det gäller allt från historia och städer till sporter och maträtter.

2. Promenera mera

Som ett komplement till löpning och träning vill jag promenera mera, tycker verkligen kroppen känns bra av det. Det är skönt med både luft och motion på samma gång, och till skillnad från löpning är promenader inte slitsamt och kan göras precis varje dag. Kan man få till minst 10 000 steg om dagen, skall eftersträva detta så gott det går. Speciellt nu i början av året när det är bäst att träna utomhus!!

3. Ekonomisk plan, sätta budget

Vill bli bättre på ekonomin och har en tydlighet här. Nu har jag ett heltidsjobb, en statisk inkomst varje månad och jag vet vad jag har att röra mig på. Jag vill sätta upp en tydlig plan varje månad när det gäller utgifter, sparande, lån m.m. Det är ett måste! Viktigt och roligt. Kanske man kan bli mer insatt i sina aktier och fonder också, det hade känt roligt. Men känner ibland att kombinationen av intresse och tid inte matchar alls här....

Så med andra ord, jag ska bli smartare, hälsosammare och rikare. Haha, STANDARD. Nej fasen, nu kör vi. Varje dag, kanske inte, varje vecka, absolut! Hela året, definitivt!

to make each day count

See more at my - INSTAGRAM

Gillar

Kommentarer

corneliaeri
corneliaeri,

Bättre allmänbildning, den skriver jag under på direkt! Skulle typ vilja läsa en bok (intressant och rolig haha) med massa allmänbildning så att jag bara lär mig lite lagom mycket om sånt som är bra att veta haha.

nouw.com/corneliaeri